Filmpremiär för Come, this is the way

Filmpremiär för Come, this is the way

UPDATE (8 december 2014): “Come, this is the way” vinner filmpris

 

Idag blev jag klar med klippningen och ljudsättningen av min första ”riktiga” kortfilm, Come, this is the way. Jag filmade den under Tutxinmepu Powwow 2013 – en årlig kulturfestival i Idaho tillägnad de Amerikanska indianernas trummusik och gemenskap genom traditionell dans.

Naturscenerna filmade jag i Idahos mäktiga Clearwater wilderness; Nez Perce-indianernas förfäders land. Filmens traditionella musik (som jag också producerat) framförs av indiantrumgruppen Vandal Nation.

Genom en utomstående betraktares öga skildrar filmens ögonblicksbilder några av de relationer som genom skönhet, glädje, sorg och vrede uttrycker livskraften och kärleken hos ett folk som vägrat att låta sig utplånas.

Lyssna till den hjärtrytm som förenar oss alla i livets Stora Mysterium. Det obrutna flödet mellan generationer av ett folk som ännu minns att Jorden är den källa som ger oss alla liv.

Gör sig bäst att lyssna till i bra hörlurar.

 

 

Delta i dialogen! Kommentera nedan, kontakta oss för nyhetsbrev per email, och följ Daniel Hansson och Terra Religata på Twitter för updates om #ReconnectionActivism och nya blog posts!

Pin It on Pinterest

Hjälp Terra Religata att växa!

Dela med dina vänner

Dela detta inlägg!

Tillsammans kan vi hela en brusten värld.